Ämnen

Vilka ämnen pratar vi om?

En riktig vardagshjälte har koll på hur man minimerar sin miljöpåverkan i vardagen. Vi på Trollhättan Energi berör och erbjuder utbildning i alla stadens nyttigheter. Läs mer om våra olika ämnen här nedanför.

Biogas

Hur går det egentligen till när vi producerar biogas från avloppsslam och gamla matrester? Det beskriver vi i detalj när vi berättar mer om vår biogasproduktion under besöken under avsnitten Renhållning och Vatten.

El

Varifrån kommer elen, hur tillverkar man den och hur kommer den till dig? Det förklarar vi när vi berättar mer om vår lokala och gröna elproduktion.

Aktiviteter

Fjärrvärme

Hur får vi skogsflis att bli varmvatten i elementet och vad gör egentligen den stora gripklon i kraftvärmeverket Lextorp? Svaren får du när vi berättar mer om vår gröna energisatsning.

Aktiviteter

Renhållning

Hur ska man sortera sitt skräp och vad händer med skräpet efter att det är återvunnet? Vi visar hur det funkar på vår återvinningscentral.

Aktiviteter

Stadsnät

Varför bygger Trollhättan Energi ett öppet stadsnät och hur går det till när du surfar i ljusets hastighet? Vi berättar gärna mer om vår snabba framtidssatsning.

Aktiviteter om Stadsnät kommer under hösten 2019.

Vatten

Vad får man spola ner i toaletten och hur går det till när ditt avloppsvatten blir rent dricksvatten i din kran? Vi förklarar hela processen när vi berättar mer om vår vatten- och avloppsverksamhet.

Aktiviteter

 

 

 

 

Renhållning

Vatten

Fjärrvärme

Biogas

Nät

Stadsnät

Kontakt

E-post: kontakt@blienvardagshjalte.se
Besöksadress: Förrådsgatan 2, 461 32 Trollhättan

Vi står bakom utbildningskonceptet:
Trollhättan Energi
Kenneth Wilson Kommunikatör
Telefon: 0520 – 49 75 43
E-post: kenneth.wilson@trollhattanenergi.se
Webbplats: www.trollhattanenergi.se

Bli en vardagshjälte - ett utbildningskoncept av Trollhättan Energi