slider image

Textiljaktens vinnande klass är...

Dragningen är avklarad och nu avslöjar Kenneth den vinnande klassen i Textiljakten!

Bli en vardagshjälte
Textiljakten
Publicerad: 2019-12-13 av Kenneth Wilson
 

Vi har en vinnande årskurs fem-klass!

Nu har vi haft en spännande förmiddag på Wargön Innovation där vi gått igenom Textiljakten med de andra kommunerna och vi är supernöjda över resultatet som alla varit med att samla in.

Under förmiddagen passade vi även på att dra en vinnande klass som kommer att få göra ett studiebesök hos Wargön Innovation. Den vinnande klassen är… SJUNTORPSSKOLAN!

Den 22 januari är det dags för studiebesöket där klassen får en bussresa, fika och någon rolig aktivitet som Wargön Innovation anordnar.

 

Textiljakten är ett samarbete

De tre kommunerna Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan tillsammans med Wargön Innovation samarbetade, inom ramen för projektet WargoTex Development, för att öka medvetenheten om textilier som en resurs.

Allt för mycket textilier hamnar i våra sopor istället för där de hör hemma i återvinningscontainrar för textilier. Idag eldar vi upp drygt 200 ton textilier varje dag – tänk om vi kunde ta tillvara på textilierna och se dem som en outnyttjad resurs istället.

Under tre novemberveckor, 46-48, uppmanades invånarna i Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla att sortera ut kläder och textilier som inte används. Och istället för att slänga det i soporna lämna in dem för återbruk eller återvinning.Textiljakten är ett sätt att öka medvetenheten kring textil och hur stora miljöbesparingar som kan göras om man tar hand om den på rätt sätt när den är inte önskas användas mer.

Wargön Innovation möjliggör produktion av framtidens material

Wargön Innovation stöttar entreprenörer, företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material. Vi erbjuder tekniska resurser, kompetens och de nätverk som behövs för att lotsa en materialinnovation från idéstadie till färdig produkt. Du kan läsa mer om Wargön Innovation här