Sagoboken Milo och energin i skogen

Förskola

Till Trollhättans 5-åringar delar vi kostnadsfritt ut sagoboken Milo och energin. Milos äventyr är en superkul show som görs på Innovatum Science Center.

 

Milo och energin

Milo och Energin handlar om hur trollet Milo fryser och smiter iväg från sin familj i skogen till människostaden där det är varmt i husen. Hemma hos människobarnen Leo och Tova får han värma sig och uppleva magin med allt som energin kan skapa. Men plötsligt slutar allt fungera och tillsammans med barnen måste Milo hitta elen igen.

Sagoboken förklarar på ett enkelt och roligt sätt varifrån energin kommer och hur viktig elen är för att allt ska fungera i vår stad. Vi tror att den kan bli minst lika populär som den första sagoboken.

Sagoboken ”Milo och energin” är skapad av författaren Linnéa Roll och illustratören Marcus Jerner, båda från Trollhättan. Boken släpptes 2017-01-27.

Du hittar beställningsformuläret i högerspalten (om du sitter på dator) eller längre ner på sidan (om du surfar i en mobil).

Beställ sagoboken till annan kommun än Trollhättan

Om du inte är boende i Trollhättan kan du beställa ditt exemplar av Milo och energin genom att skicka ett mejl till victoria.corneliusson@trollhattanenergi.se . I mejlet skriver du ner organisationsnummer, mobilnummer, leveransadress, faktureringsadress med referensnummer om du vill märka fakturan.
Milo och energin kostar 150 kronor inklusive moms och frakt (120kr exkl.). Sagoboken skickas normalt inom fem arbetsdagar.

Nedladdningsbar sagobok

Ladda ner Milo och energin som PDF (5 MB).

 

Milo och miljön

Milo och miljön har under 2012-2017 delats ut gratis i 5.000 exemplar till kommunens femåringar. Boken är slut och vi hänvisar till vår interaktiva sagoboksapp och till den nedladdningsbara PDF-filen.

Trollet Milo är arg på sin familj och rymmer från skogen till stora staden. Följ med på ett hisnande äventyr där du får lära dig hur man sorterar sopor, vad man får slänga i toaletten och hemligheten bakom den magiska gasen som bilarna kör på.

Sagoboken ”Milo och miljön” är skapad av författaren Linnéa Roll och illustratören Marcus Jerner, båda från Trollhättan. Boken släpptes 2012-09-28.

Sagoboksapp

Boken (interaktiv sagobok) finns att ladda ner gratis via AppStore och Google Play.

Nedladdningsbar sagobok

Boken går också att ladda ner i digital form och kan därefter visas på smartboard, läsplatta eller projiceras på en stor bildskärm/duk/vägg.

Ladda ner Milo och miljön som PDF (5 MB).

 

Milos äventyr – för stans alla femåringar

Häng med när trollet Milo besöker människostaden och upptäcker sladd-djur och konstiga saker. Under 45 minuter på Innovatum Science Center får barnen se filmen där Milo berättar om sina äventyr och sedan fortsätter Miloshowen med Innovatums personal. De får lära sig bra saker om elsäkerhet, experimentera med statiska ballonger och testa andra roliga övningar. Barnen får också var sin sagobok om Milo med sig hem.

Boka lektionen här!

Tips och inspiration

Arbeta med bokens bilder

Du kan använda sagoböckerna ”Milo och miljön” och ”Milo och energin” på många sätt. Till exempel kan du använda bilderna när man jobbar med barn som inte har svenska som modersmål. Låt barnen fantisera om hur det är att leva utan sophämtning, vattenrening, el och värme. Hur skulle vi hålla oss varma? Skulle ens mobiler och surfplattor finnas? Hade det funnits sopberg överallt? Åker bajskorvar runt i sjöar om vi inte har avloppsrening?

Boken kan du ladda ner digitalt och visa på en större skärm eller smartboard för att lättare visa barnen.

Samarbeta med Kulturbyrån/N3

Spela teater, gör musik eller skapa bilder utifrån sagoboken Milo och Miljön. Koppla in Kulturbyrån och jobba med hållbar utveckling i klassen utifrån deras uttryckssätt dans, musik, saga, drama, färg och form med mera. På deras hemsida finns massor av inspiration att hämta.