2024 fortsätter vi utbilda unga Trollhättebor till att bli mer klimatsmarta

Idag öppnar bokningstillfällena för vårterminen, bokningarna är öppna fram tills den 2 februari.


Publicerad: 2024-01-15 av Victoria Corneliusson
 

Förra året träffade vi över 1800 elever, i år strävar vi efter att möta minst lika många. Samarbetet med Innovatum Science Center fortsätter, redan nu finns möjlighet att boka Milo: jakten på den osynliga och Automagiska staden. Trollhättan Energi betalar för bussresan. Precis som på klassbesöken finns det begränsat antal tillfällen på Innovatum science center, först till kvarn gäller.

Mer information om vad vi erbjuder till våren kan ni se i filmen. ?

Så vad hände 2023?

El-lådan, Lattjolajbanlådan och Avfallsskolan löpte på som vanligt. Men vi genomförde även en del pilotprojekt, för att lära fler barn och ungdomar om vad exempelvis en sopåkare gör och om vad som händer med avfallet när de har hämtats av Trollhättan Energi. Så i slutet av november besökte vi Frida förskola med en sopbil och skogstrollet Milo. Responsen var fantastisk och nu jobbar vi för att ha möjlighet att besöka fler förskolor till hösten. Dessutom har vi träffat fler  elever som studerar svenska för invandrare (SFI) och utbildat i hur vi kan bli mer hållbara i vårt vardagsliv. Vi besökte också gymnasieklasser för att sprida kunskap om vårt gemensamma mål: att skapa ett mer cirkulärt Trollhättan. Vi gjorde förändringar i Avfallsskolan och lägger numera ett större fokus på stegen högre upp i avfallstrappan. Det betyder att vi pratar mer om hur vi kan minimera vårt avfall, återbruka och se på avfall som ett en viktig resurs. För om det avfall som blir är en resurs så är det ju egentligen inte avfall längre.

Nu längtar jag efter att komma ut till er och fortsätta utbilda unga Trollhättebor till att bli mer klimatsmarta och tänka mer cirkulärt, bokningar görs här på hemsidan.

Hoppas vi ses! ?