Välkomna tillbaka till skolan

Hej alla lärare och pedagoger! Hoppas att ni haft en härlig sommar och att ni nu är peppade på det nya skolåret. Det ska bli riktigt kul att träffa er och era elever igen.

Publicerad: 2023-09-07 av Victoria Corneliusson
 

Visste ni att vi Trollhättebor har varit riktiga mästare på avfallshantering? Under flera år har vi varit bäst i Sverige. Vi vill fortsätta på den vägen och göra det tillsammans med er, för era elever är ju framtidens vardagshjältar. Därför är det extra viktigt att de lär sig hur man kan leva mer klimatsmart.

För er som har elever i låg- och mellanstadiet, har vi spännande saker på gång i höst. Ni kan boka El-lådan, Lattjolajbanlådan och Avfallsskolan. Men vi har ännu mer att erbjuda! Om ni har elever i årskurs 4-6 kan ni boka en utflykt till Innovatum science center och den ”Automagiska staden”, Trollhättan Energi står för bussresan. Vi har även Milo, vårt eget skogstroll, och för förskolor erbjuder vi boken Milo och energin att beställa helt gratis. Dessutom finns det  experiment för 4-5-åringar och förskoleklasser på Innovatum Science Center under konceptet ”Milo: Jakten på det osynliga”, där får de experimentera med statisk elektricitet.

Kolla in klippet för att se vad vi erbjuder för er som har elever i låg- och mellanstadiet samt förskolor till hösten!

 

läs mer om höstens koncept

El-lådan

El-lådan är ett av de mest populära koncept vi erbjuder. Till hösten har vi uppdaterat en del av experimenten. El-lådan är för elever i årskurs tre, den innehåller instruktioner och material till nio experiment, sagoböcker och lärarhandledning. Alla grundskolor i Trollhättans kommun får låna El-lådan gratis under cirka två veckor.

Läs mer och boka El-lådan här!

Avfallsskolan

I den uppdaterade avfallsskolan tar vi ytterligare kliv i avfallstrappan. Istället för att fokusera på sopsortering diskuterar vi även avfallsminimering och återbruk. Dessutom har vi köpt in nya surfplattor vilket gör det möjligt för eleverna att testa sina kunskaper i en digital tipspromenad.

Läs mer och boka Avfallsskolan här!

Lattjolajbanlådan

För er som har elever i årskurs ett finns möjlighet att boka klassbesök med lattjolajbanlådan. Tillsammans med eleverna byggs en historia upp där vi pratar om hur man kan leva på ett hållbart sätt. Lattjolajbanlådan är fylld med bilder och saker som används för att bygga upp historian.

Läs mer och boka Lattjolajbanlådan här!

Automagiska staden

Automagiska staden är för elever i årskurs 4-6 och görs på Innovatum science center. Trollhättan Energi bjuder på bussresan till och från Innovatum. I tredimensionella modeller ska eleverna koppla ”under mark” de olika tekniska systemen i en stad. När vatten/avlopp, elnät, fibernät samt fjärrvärme fungerar förvandlas staden till Den Automagiska Staden vi alla vill ha.

Läs mer och boka Automagiska staden här!

Milo: Jakten på det osynliga

Detta koncept är på Innovatum science center för förskoleklasser och förskolor. Trollhättan Energi bjuder på bussresan till och från innovatum. Pedagoger och elever experimenterar tillsammans med Milo för att utforska statisk elektricitet. I experimenten tar vi hjälp av ballonger, ullsockor och aluminiumburkar. Milo skickar även med  tips på experiment som eleverna kan göra efter besöket.

Läs mer och boka Milo: Jakten på det osynliga här!

Beställ boken Milo och energin kostnadsfritt

Milo och Energin handlar om hur trollet Milo fryser och smiter iväg från sin familj i skogen till människostaden där det är varmt i husen. Hemma hos människobarnen Leo och Tova får han värma sig och uppleva magin med allt som energin kan skapa. Men plötsligt slutar allt fungera och tillsammans med barnen måste Milo hitta elen igen.

Sagoboken förklarar på ett enkelt och roligt sätt varifrån energin kommer och hur viktig elen är för att allt ska fungera i vår stad.

Läs mer och beställ boken här!