Äntligen, "Bli en vardagshjälte" är tillbaka 2023!

Nu är jag äntligen här. Jag är Trollhättan Energis nya skolkommunikatör och heter Victoria Corneliusson. Till våren ser jag fram emot att åka ut till skolor för att utbilda unga Trollhättebor till att bli mer klimatsmarta i sin vardag.

Publicerad: 2022-11-16 av Victoria Corneliusson
 

Samtliga besök är kostnadsfria, för de besök som kräver transport står Trollhättan Energi för busskostnaden. Är du intresserad av att boka in din klass till något av våra koncept eller nyfiken på var vi erbjuder till våren? All information hittar du här på vår hemsida.

Lite mer om mig och vårens planer kan ni se i filmen nedan.

Jag vill även passa på att önska er alla ett underbart jullov! ?‍?

 

 

Dessa koncept ERBJUDER VI TILL VÅREN

El-lådan

Med El-lådan kan elever lära sig om el och energi på ett lekfullt sätt. De lär sig göra batterier av citroner, får lampor att lysa samt hur man gör elspaningar hemma och på skolan. El-lådan innehåller instruktioner och material till nio experiment, sagoböcker och lärarhandledning. Alla grundskolor i Trollhättans kommun får låna El-lådan gratis under cirka två veckor. Personal från Trollhättan Energi levererar och hämtar.

Läs mer och boka El-lådan här!

Klassbesök med Lattjolajbanlådan

Lattjolajbanlådan är full med bilder och saker som används för att förklara hur bilar kan köras på gammal mat och bajs, hur avloppsvattnet renas och mycket mer. Victoria bygger under cirka 60 minuter upp en historia kring en fiktiv klass tillsammans med eleverna. Syftet med besöket är att på ett enkelt och roligt sätt förklara hur en hållbar vardag ser ut ur ett lokalt perspektiv.

Läs mer och boka Lattjolajbanlådan här!

Klassbesök med Avfallsskolan

I Avfallsskolan berättar vi om hur Trollhättebornas sopor hanteras och vilket ansvar varje person har i sin vardag. Målet med detta besök är att ge kunskaper och förståelse för hur avfallshanteringen fungerar. Vi vill även belysa hur viktig samhällsfunktion både sorteringen och återvinningscentralen har. Under detta besök erbjuds ett digitalt quiz där eleverna får testa sina kunskaper.

Läs mer och boka Avfallsskolan här!

Vattenskolan

Tillsammans med Innovatum Science center erbjuder vi eleverna en helt kostnadsfri aktivitet kring vatten där klassen får delta i en workshop. Vi börjar med en introduktion där personal från Trollhättan Energi berättar hur de gör för att vi ska få rent vatten i staden. Därefter delas klassen in i två grupper som växlar mellan att vara i labbet och att utforska våra utställningar. Aktiviteten är kul, konkret och väldig praktisk. Bussen hämtar er på skolan och kör er till och från Innovatum.